Små marginaler avgjorde årets SM i skogskörning


Frustande hästar. Fokuserade kuskar. Doft av timmer och lekande sol över mossan. SM i skogskörning har i helgen avgjorts i Rättvik. Ända till sista resultatet hängde spänningen i luften över vem som skulle ta hem SM-titeln.

Skogskörning är en gren i SM i brukshäst och i år deltog 18 ekipage. Varje län har möjlighet att skicka en deltagare. För att kvalificera sig till SM tar ekipaget hem segern i sitt läns distriksmästerskap. Undantaget är förra årets SM-vinnare som automatiskt får en plats i nästa års SM.
Kusk och häst genomgår fem stationer där straffpoäng delas ut. Lägst antal straffpoäng vinner.

Publiken flockades kring resultatlistan, och när sista resultatet äntligen kunde fyllas i var det Tobias Andreasson med sin Ardenner/ Shire-korsning Linda som andades ut efter att ha plockat hem segern. Ekipaget arbetar hemmavid mycket i skogen och har stor rutin. Andreas och Linda visade prov på en mycket fin kommunkation och publiken visade sitt gillande genom spontana applåder.
- Det känns underbart att vinna när man känner att man verkligen gjort en bra insats. Jag är verkligen jättenöjd med dagen, sa en leende Tobias Andreasson som vid prisutdelningen fick ett segerdopp i vattengraven i present av sina tävlingskamrater.

På andra plats kom Kjell Carlsson som lade en av dagens bästa Lunnbänkar. Lägre straffpoäng på den stationen hade endast Linus Elmelid som efter några småmissar i bland annat sista stationen förlorade sin SM-titel sedan 2007 och halkade ned till en tredjeplats.
- Det är de små marginalerna som gör det, men det är ju så det ska vara i ett SM. De här småmissarna hade jag inte råd med, sade en smått besviken Linus Elmelid efter sista stationen.


 
SM-vinnaren i skogskörning, Tobias Andreasson, förklarar hur tillit mellan häst och människa byggs upp och hur kommunikation mellan kusk och häst går till. Med på bilden medhjälparen Linus Elmelid och hästen Linda.



Resultat SM i Skogskörning 2008



Kommentarer
ina

åh gud vad kul med bruks!:D

2008-08-17 @ 21:02:35
URL: http://iinah.blogg.se/
Agge

Svar: Tack för din röst!

2008-08-17 @ 21:02:37
URL: http://agge1.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0