Sådan är du som fisk

Fiskarnas energi är inriktad på upplösning av delarna, för att de ska kunna sammansmälta i en helhet, för att kunna ingå i en union med Gud och universum.

POSITIVA EGENSKAPER:
Ödmjuk, medlidsam, förstående, världsfrämmande, lättrörd, anpassningsbar, lättpåverkad, vänlig, intuitiv, mottaglig.

KARAKTÄR:
Det sista tecknet i zodiaken, Fiskarna, styrs av två planeter. Jupiter härskar över religionen medan Neptunus styr mysticismen. Deras inflytande gör de flesta fiskar till världsfrånvända, drömska och andliga individer.
De är ovanligt känsliga älskare, som omfattar mycket av den visdom de andra tecknen står för.
Fiskar är även mjuka. lätta att ha att göra med och mycket charmiga. De har nämligen haft tid att mogna och ta fram det bästa ur de andra astrologiska tecken.
Fiskar är fantasifulla, lyhörda älskare, och de är attraktiva för de flesta människor, men passar enbart ihop med ett fåtal. De är styrda av poeternas och tolkarnas tecken, tecknet som står för sann kärlek, trohet och inre frid.

Här, i slutet av det astrologiska spektrumet, har de sett det mesta.
Fiskarna är känsliga och sårbara och har inte något skyddande skal.
I brist på detta skyddshölje döljer Fiskarna ofta sina äkta känslor och spelar en livets teater. Och trots att de är blyga, dras många av dem till teatern och blir utmärkta skådespelare med stor intuition. Fiskar har lätt för att känna medlidande med de sjuka och svaga. Osjälviskt hjälper de alla de kan, var, när, och hur som helst. Fiskarna är förvirringens och otillfredsställelsens tecken. Den som söker svar och aldrig får dem. Den som är utan rast eller ro, ständigt på drift och ständigt prövande nya vägar. För Fisken hänger allt liksom i luften, och tillvaron är närmast kaotisk.

Obesvarade frågor, osäkerhet och hjälplöshet hör tecknet till.
Fisken är den som alltid hoppar från punkt till punkt och prövar vad helst som är okänt. Det är svårt för Fisken att slå sig till ro med något, för snart kommer känslan att det inte är riktigt rätt, att något bättre finns bakom hörnet. Fisken är snäll och förlåtande, ger gärna efter för omgivningen. Självutlämnande intill självförintelse och saknar en fast grund att stå på. Den irrande, letande. "Jag vet inte", säger han, och "Jag kan inte".

När det gäller kärlek så söker fisken ett ideal, men blir besviken när det inte stämmer. Fisken söker stabilitet, men samtidigt vill han ha någon som inte håller honom fast. Fisken är trogen, men sviker någon ser han ingen anledning till att hämnas.

NEGATIVA EGENSKAPER:
Obestämd, på gränsen till likgiltig, hemlighetsfull, blir lätt förvirrad, har svårt att klara den praktiska sidan av livet, viljesvag, obeslutsam.


Kommentarer
lotta

kan du skicka lejonet till mig

2008-09-27 @ 00:13:36


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0