Det där med regnfritt...

Det existerar nog inte. Strax efter att jag bakat mitt bröd kom regnet. Det är uppehåll nu på morgonen också, men hur länge tro?

Brödet blev i vilket fall kanon och har fått mer än godkänt av sambon.

Ska nog köpa hem lite mer jäst och baka lite till. Billigt, nyttigt, gott och ett bra tidsfördriv.

Idag väntar naprapaten.
I morgon förmiddag ska hovslagarbilen värderas så vi kanske kan få ännu lite mer rätsida på vår ekonomi nu när hovisbilen bara används som arbetsbil max en dag i veckan.
I morgon eftermiddag ska vi "slakta". Åka till en gård och välja ut en glad gris som slipper transporteras fram och tillbaka innan den avslutar sitt liv. Kan kännas lite makabert-men vi hade ju inte låtit bli att äta griskött för det. På det här sättet sparar vi både på djurets hälsa och utsläppen i miljön.

Sambon ska dessutom gå en fortbildningskurs inom sitt yrke. Jättekul! Vet att han har längtat efter att förkovra sig. Idag är han på anrika Mustad på studiebesök.

Vår underbara Bruno har fått permission över helgen- så han ska få komma hem till gården igen efter en veckas vistelse på kliniken. Sedan får vi se om han blir kvar hemma eller inte. Vi får hålla tummarna för att läget är stabilt. Han har charmat alla och envar där inne nu när han blivit lite piggare, och även om krisen inte är över än så ser det ju ut som om han får stanna här med oss i jordelivet i vilket fall. Att utreda eventuella framtida men är dock ännu för tidigt.



Kommentarer
Norrland

vad har hänt med Bruno?



Hembakt bröd är underskattat! Smakar underbart, doftar ljuvligt läääänge, nyttigt och BILLIGT! Brukar baka hen hel del matbröd här hemma och det är underbart =)



2009-11-27 @ 12:20:45
Norrland

... och ang grisarna... Vi köper ju tom in kultingar som vi medvetet göder för slakt ;)



Som L säger "nu är grisarna i frysen mamma" som om det vore det naturligaste i världen - och det är det ju! Det måste vara det bästa man kan ge sina barn, växa upp med djur, se dem må bra och sen även om det känns hårt - slakta dem och sen få äta rent kött av djur som mått bra och inte består av en endaste liten tillsats! Våra grisar behandlas inte ens med nitrit när de är slaktade. Köttet blir lite "gråare" men desto nyttigare ;)



Så njut av er glada gris! =)

2009-11-27 @ 12:22:53


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0