Sjukskrivningskarusellen...

Ja hur gör man?

Jag har ingen aning. Förra gången gick jag till specialistmödravården hela tiden, men det behövs inte nu menar läkarna där eftersom graviditeten nu stabiliserat sig och vi inte behöver kolla barnet extra. Så då ska jag sjukskrivas vidare av min vårdcentral där jag är listad säger de.

På min vårdcentral säger de att det inte är deras sak utan en sak för MVC eftersom jag är gravid och allt graviditetsrelaterat ska gå via MVC.

På ordinarie MVC har de ingen läkare mer än vissa tillfällen nån gång i månaden, och så länge kan jag inte sjukskrivas för det tillåter inte försäkringskassan. Helst två veckor i taget, allra max tre, så de hänvisar mig vidare till specialistmödravården eller vårdcentralen där jag är listad.

Så nu har jag kommit hem från vårdcentralen, min sjukskrivning gick ut igår och jag är inte ett dugg klokare på vad jag borde göra, eller vem jag borde ringa nu???

Vore enklare om de var oroliga för barnet, då kunde jag gå till specialistmödravården som förra gången och slippa denna röriga karusell. Jag är för trött, loj och nere för att förstå vad jag ska göra nu i nästa steg.

Träffade dock en gammal klasskompis från gymnasiet på vårdcentralen. Jättekul! Fast vi hann bara byta några snabba ord, men kändes verkligen kul att ses igen. En hurtig dam som håller igång mycket och alltid ler. Och leenden smittar. Brunbränd och vacker var hon också efter semester. Åh vad underbart det skulle vara att befinna sig utomlands en tid nu i detta kalla väder som gör min smärta så mycket sämre.

Ibland är det de små sakerna som gör vardagen. Hej igen Kicki, om jag nu inte hann säga det ordentligt när vi sågs ;o)


Kommentarer
Angelica

Låter ju urdumt!! Din husläkare är ju allmänläkare = ansvar för det mesta som har med sjuklighet att göra.



Här uppe blir man sjukskriven av sin vanliga läkare. gravid eller inte.



Och by the way, det ska ju inte spela nån roll att man är gravid så då borde ju verkligen husläkaren kunna sjukskriva dej???!!

2012-03-19 @ 22:16:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0