Följ med på ***nostalgitripp*** mina vänner

Hittade en gammal CD-ROM med en del sparade dokument och fann den omtalade "Joutrnalistvisan" som vårt lag tillverkade under nollningsveckan år 2002.

Det fick mig också att minnas hur Linn stönade och stånkade på scenen när hon födde en liten journalist inför resten av gänget, och hur väl (?) kommentaren föll när hon fick se den
"O nej, inte en BILDjournalist"

Det fick mig också att minnas det goda! (?) vinet i hinkarna under vinbrännbollen och mina onda onda vader dagen efter när jag först gått alla trappsteg upp till Norra berget och sedan studsat omkring på plan och fällt kommentarer så som "Ni skjuter ju dit k_ken pekar grabbar!" efter det att MrJens skjöt tredje fegbollen snett utanför plan.

Och jag minns stackars Linus som verkade för världsvan för vår klass (i början OBS *flinar* Vi gick om ganska snabbt) så han blev anklagad för att vara en av de omtalade fusknollorna.

Daniel som var en av de äkta fusknollorna höll sig i skinnet länge och hade en beundrartrio bestående av Saga, Lina och Sofie efter sig. "Det är en sån tuuur att du ska gå i vår klass Daniel, och så skööönt att du är så ärlig mot oss"

På nollningsbanketten förvandlades beundrartrion i sina underbara balklänningar från fina damer vid hans sida till kravlande arga och skrattande flickor vid hans fötter. "Nej du ljuger, du är inte alls fusknolla! Du KAN inte ha lurat oss alla hela tiden! Är du inte busschaufför heller?"

*ler vid alla minnen som dyker upp*

I regnet ute vid Sidsjön sjöng vi fina slagerbitar under öljakten. FadderEmma tog ton, de andra hängde på och jag, ja jag gastade mest från grantoppen. Förutom att klättra i granar retade vi Nollningskommissionen (så mkt vi nu vågade). "Våga vägra overall" var också ord som klingade, fast beslutna om att de bästa inte bar overaller! (De bästa är självklart = journalisterna, om någon missade den biten)
Och så krossades några ölflaskor när de dunkades i marken innan svepningen, olyckligt, men åh så snabbt det gick! Fint bildbevis med öl sprutande åt alla håll finns vill jag minnas *ler*.

Håll till godo...
Den berömda...
Omtalade...
Eftertraktade...

JOURNALISTVISAN

i sin fulla originalversion;

Ska bli journalist, är inte så stor

Letar javisst, efter ett scoop

Jag vet vad som hänt, jag vet vad jag vill

Vill få det på pränt, men hur går det till?

 

Det ska va gött o skriva, annars kan det kvitta

Lätt o skriva, annars kan det kvitta

Fint o skriva, annars kan det kvitta

Spring inte runt o vela, då sabbar du det hela

Spring inte runt o vela, det ska va gött gött gött gött o leva!

 

Börjar från scratch, börjar från noll

Springer omkring, har ingen koll

Dricker en bärs, rundar en kon

Sjunger en vers, sen så tar jag ton

 

Det ska va gött...

 

I mediabrus, och allmän falskhet

Är vi levande ljus av objektivitet

Nu är det dags, för nu är det fest

Laddad till max, vi är smartast snyggast och bäst

 

Det ska va gött...


Ja mina vänner, jag säger bara: Ta vara på livet-det går uppenbarligen inte i repris

tjänade elva miljoner kronor

sa han att han gjorde en dag i december förra året, sedan masserade han mina axlar tills jag skrek att jag gav fan i honom trots alla hans mijoner på kontot. Det gjorde ont ont ont.

Annars gjorde det mesta inte alls ont i storstadens vimmel igår.

Go go go, finns det något annat måtto? Okej då, sista champagnen jag beställde in kanske var både dyr och onödig för huvudet nu idag, men den satt perfekt igår!

Stochampionatet nästa.

Städer är till för att förflytta sig mellan!

Jo jag vet säkert att jag...

tog med mig körkort och visakort in på McDonalds. Höll dem i handen och tänkte att körkortet är ju onödigt att ta med, men nu har jag det i handen iaf, så då så...

Och jag vet säkert att jag pratade i min ena mobiltelefon, åt min Mcfeast, tog min andra mobiltelefon, slängde skräpet, stoppade in den röda brickan i McDonalds söta lilla springa och åkte hem.

Och jag vet säkert att när jag är hemma finns inget körkort och Visakort i bil eller i fickor, senast jag såg dem låg de på brickan.

En vän frågade mig om han skulle skratta eller gråta. Jag svarade att man skulle tänka; ja, ja det är ju Å och så le lite grann.

Dags att rota i sopor. Kram på er alla.

En halväten glass, lite ketchup och lök toppat med ett körkort. Wow!

TIPS från coachen.

När ni läser min blogg får ni gärna, väldigt gärna, lämna ett litet tassavtryck bland kommentarer. Anonymt, eller oanonymt. Är alltid trevligt att veta att det man skriver blir läst, eller att det inte blir läst...

/Nyfikna mej

Jag har nämnt...

...sanningens spel förut här i bloggen. Nämnt att vill ni vara mig nära så får ni spela sanningens spel.

Jag har just insett, att sanningen för en person kan vara lögn för en annan.

Är det lögn att tiga?
Är det sanning att berätta? 
Är det lögn att berätta?
 Är det sanning att tiga?

Var går gränsen mellan sanning och lögn? Skapas gränsen av följderna händelsen ger? Är det först då man kan se vad som är sant eller falskt?
När personens hela liv abrupt rycks upp med rötterna, då är det inte en schysst sanning, eller kalla det osanning eller lögn...

Livet är inte svart eller vitt.
Allt är inte sant eller falskt.
Men en bra måttsticka bör nog ändå vara att tänka steget längre och se hur det påverkar människan i fråga.

Så snälla ni... fortsätt spela sanningens spel med mig, även om ni inte alltid känner er som vinnare.

Våga lev i gråzonen.

Lär känna henne

Igår fick någon mig att minnas vad horoskopen säger och betyder. Kom då återigen att tänka på vad de säger om mig. Tänkte vidare och insåg när jag läst dem att vill någon lära känna mig är detta ett ypperligt tillfälle.
Varsågod, håll till godo. Jag kan inte säga att något av det absolut inte stämmer ;o)VATTENMÄNNISKAN
förknippas ofta med känslighet och stark intuition och det är svårt för andra att förstå hur mycket vattenmänniskan egentligen förstår genom detta. De är ofta närande och skyddande för andra i sin omgivning. Vattenmänniskor har ofta en tendens att försvinna in i sin egen privata värld.

FISKKVINNAN
har en djupt utvecklad känslighet och intuition och bryr sig om allt och alla som kommer i dess väg. Fisken tar in mycket känslor och energier och är den som tjänar mänskligheten med sina drömmar och som alldeles för ofta utplånar sig själv.
Fiskarna är följsamma och ombytliga med stor anpassningsförmåga även i påfrestande situationer. De kan härda ut där andra flyr och glädjas åt framgångar som andra inte ser. De är beredda att pröva allt som skulle kunna skänka en glimt av mening och är aldrig sena att följa med på saker.
image56
De grunnar över tillvaron, mer med intuitionen än med intellektet, och har näsa för vad som sker under ytor och fasader. Fiskkvinnans liv och grubblerier blir ofta mycket större än andras eftersom hennes förmåga att snappa upp saker genom sin starka intuition, som nästintill kan kallas tankeläsning, gör att hon får veta sanningar som många gånger egentligen inte skulle kommit upp till ytan. Dessutom är det inte ens säkert att människor som bär på dessa sanningar ännu själva är medvetna om det fiskkvinnan märker, vilket gör att fiskkvinnan ofta är steget före i fråga om relationer.  
Ord utan känslomässigt innehåll får dem bara att somna.

SKORPIONENS NOD

visar att du har blivit van att göra saker på det hårda sättet. Du tycker det är svårt att lära dig genom att betrakta andra. Du skulle hellre vilja arbeta dig igenom varje erfarenhet själv. Resultatet blir att du ägnar mer tid, energi och ansträngningar på varje utvecklingsfas än du behöver.
Du blir djupt deprimerad om du tror att någon anser att du inte räcker till inom något område, därför pressar du dig själv till att göra ditt bästa, oavsett vad det kommer att kosta.


APAN
är mycket klok, högaktar kunskap och har förmåga att till synes utan minsta besvär resonera sig fram till lösningar på också de mest komplexa problem. Apan

läser allt skrivet han kan komma över med stor entusiasm och ofta utan så mycket som en vink om vad han tyckte. För Apan är kunskap helt enkelt något att lagra för eventuellt framtida behov.
Apan är i högsta grad en siffermänniska och hans matematiska geni lämpar sig väl inom så skilda områden som handel, vetenskap, arkitektur och musik. Apan använder sig av sin logik, sin intelligens och sin intuition för att nå sina mål, och en Apa lyckas också alltid med det han företar sig.
Apan är något av expert när det gäller att tjäna pengar och har alla möjligheter att nå den absoluta toppen inom vilket yrke han än väljer.
 Grundläggande för Apans framgång, och i lika grad nödvändig för dennes sociala anpassningsförmåga, är Apans extraordinära minne. Inget annat djur har lika fantastiskt superminne som Apan, och det är kanske ingen slump. För trots sin slagfärdighet och sin slughet är Apan innerst inne mycket osäker. Och det är i detta sammanhang som ett gott minne inte bara är en välsignelse utan också en nödvändighet. För om Apan omedelbart kan komma ihåg ditt namn och smådetaljer som till exempel vad du tycker om och vad du ogillar, är han på god väg att vinna över dig på sin sida.
Men Apan är också listig, misstänksam, slug och bedräglig. Hans varumärke är ofta fula knep och framgång hans enda mål. Främlingar blir lätt lurade av Apans välsmorda käft. Bara de som lever nära Apan och känner denne väl vet hur en Apa ska tas.
drink before you go
Det första man bör lära sig när man har att göra med en Apa,
är att aldrig försöka vinna en öppen konfrontation med honom. Ett ordkrig med en Apa leder dig ingenstans. Nej, bjud honom i stället på sött vin och en jätteportion chokladkaka med kolaglasyr och vänta sen tills han är för drucken och fet för att orka slåss. 
Det som ändå mest bidrar till att Apan står människan nära är ändå hans sinne för humor.En Apas slagfärdighet är varken sarkastisk eller burdus, oanständig eller cynisk, utan ren och bubblande och ingen kan berätta en historia bättre än en Apa. Trots alla överdrifter och sitt habegär är Apan en stor människovän som helhjärtat gläder sig åt dina framgångar och verkligen beklagar dina misslyckanden.
Och när en Apa kommer på besök, kommer han aldrig tomhänt. Även om det bara är något värdelöst litet smycke eller prydnadssak, så finns det alltid en liten present till just dig.
Apan älskar verkligen att göra någon glad och är alltid lika omtänksam.
Apans kärleksliv är dock oftast komplicerat. Hon får försöka att göra det bästa av situationen och behöver allt tänkbart stöd från partnern för att få ut något av dessa affärer.

APA/FISKEN
 charmerar och kalkylerar sin väg genom livet och vet hur de ska få det bästa ur de flesta människor.
Denna Fisks utomordentliga exempel duperar, för Apor är nämligen mycket smartare än de flesta av oss. Apor har oftast ett bra grepp på sina liv. Men när Fiskarna gör gemensam sak med dem så blir de lite mer obeständiga och en aning osäkra. Fiskens osäkerhet, den där gnuttan av ögonfransviftande blygsamhet, är vad som gör att affären går i lås varje gång.
image54
Apa/Fisken är alltid välklädd, men bryr sig inte om att vara på listan över de tio bäst klädda.
Apa/Fiskar är mycket känslomässiga. De vet hur de ska hugga tag i någon annans känslor och hålla fast.
I vänskap och kärlek klibbar Apa/Fisken fast precis som dagsgammal gröt.
Om du är betagen i en av dessa snitsiga aristokrater är det bäst om du skaffar dig massor av pengar. Apa/Fiskar gillar pengar. De vet hur man skaffar och behåller dem.
Du kommer inte att få något tråkigt liv med denna kraftkälla.
De är känsliga för ömhet, men flippar ut om man gör bort dem.
Gå försiktigt.

Besök och vintermörker

Av Mr D med son. Medan vi satt och grämde oss över regnet som bara öste ned och gjorde att vi snällt fick hålla oss inomhus mumsade vi upp Ds mors misslyckade kaka som smakade sååå gott.

Det ville inte sluta regna, så någon hästpåhälsning var inte att tänka på. Dock hann vi med lite vovvekonster, pianospel, husesyn och lite andra barnsliga lekar...

Hur länge ska det regna? Om jag blundar hårt och sedan öppnar ögonen, upptäcker jag då att allt är en dröm? Att det inte är verkligt att det kan regna så här mycket...
Knappast!
Trodde inte mina ögon när regnet fortfarande öste ned i morse. Grått, ihållande, kallt...

...inatt var det vintermörker ute.
Jäkla regn...

Helgen...

...bjöd på underbara varma mackor just vid rätt tidpunkt.  Tack www.lenhult.blogspot.com/

Den bjöd också på flera trevliga helt nya bekantskaper. Tack små födelsdagsbarn!

Den bjöd också på en förlorad utekväll i Skövdestad.

Den bjöd även på en fin promenad genom vattenpölar i sommartofflor drygt 10 nummer för stora.

Den bjöd förutom detta på en massa regn.

A long time ago...


The story begins.
And still going on...

Plötsligt var han bara där, ögon från ingenstans. Efter så lång tid.

Jag såg ned
han såg bort
vi såg upp

Och där var vi.
Och där är vi än.

Det kom tillbaka
Jag kom tillbaka

De vandrar sakta genom stadens sommarsuddiga nattdis. Regnet öser ned men det verkar inte bekomma den unga kvinnan och mannen där de sakta promenerar längs gatan.
Kvinnan ler, djupt innerligt och ärligt.
Mannen ler, stannar upp, håller ömt om kvinnan och kysser mjukt hennes läppar.
Regnet droppar från hans lugg.
Hennes mascara rinner längs kinderna.
Men inget runtomkring de två kan förstöra ögonblicket de skapat i detta nu.

Han räcker henne sina händer och hennes leende spricker upp i ett smittande skratt fullt av liv.
De dansar i vattenpölarna i regnet under himlens mulna tak.
De skrattar tillsammans i den kalla sommaren.

Vad gör du nu för tiden?
Varför hör du aldrig av dej?
Det var alldeles för länge sen vi sågs...

Det var de första ord hon sa,
När vi sprang på varann,
Ute på stan, tidigare idag

Bor du kvar i samma tvåa?
Vad jobbar du med?
Hon bubblade av frågor, jag svarade
Sen avbröt hon mej med sitt underbara leende

Du skall veta att jag saknar dej
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du skall veta att jag inte glömt
Det finns bilder som aldrig suddas ut
Jag har vaknat mitt i natten utav tystnaden,
Och önskat att du sov här bredvid mig igen
En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej

Jag lovade att ringa, det skulle bli rätt snart
Hon fick mitt nummer och min nya adress
Sen rusade hon iväg, hon hade bråttom förståss
För bråttom för att hinna se,
Att jag följdes hennes gång med en förundrad blick
Det fanns så mycket kvar att säga, men hon bara gick

Du skall veta att jag saknar dej
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du skall veta att jag inte glömt
Det finns bilder som aldrig suddas ut
Jag har suttit med vänner, på en stökig restaurang,
Och kommit på mig själv vara nån annan stans
En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej

En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej

Jag förstod aldrig riktigt,
Vad som hände den där gången,
Förrutom att allt blev fel
Det fanns så mycket kvar att ge,
Det fanns kärlek mellan oss
Varför packade du din väska istället för att slåss

Du skall veta att jag saknar dej
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du skall veta att jag inte glömt
Det finns bilder som aldrig suddas ut

Du skall veta att jag saknar dej
Det finns känslor som aldrig tar slut
Du skall veta att jag inte glömt
Det finns bilder som aldrig suddas ut
Jag har fått för mej att jag sett dig,
Jag har ropat ditt namn,
Jag har sprunigt rakt fram mot en främmande famn

En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej
En del av mitt hjärta
En del av mitt hjärta kommer alltid att slå för dej
En del av mitt hjärta...
En del av mitt hjärta...
För dej...

Någon gav mig...

...en fascinerande kväll och natt. 

Vänner jag glömt
vänner jag gömt
vänner jag minns
vänner som finns

Du får mig att le
du får mig att ge
du får mig att må bra
du får mig att vilja ha

Tack för att du är den du är, och tack för att du lät mig vara den jag är.
En kväll i storstadens vimmel...

Okomplicerat, lättsamt, annorlunda, knepigt, djupt och givande sammanfattar dygnet som varit.

Vi hörs!
Kram på dig.

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0