Barnrummet

Efter allt diskuterande om vilken färg som skulle användas på trägolvet utan att lägga ned för mkt jobb på ett rum som bara ska fungera som barnrum en kort tid kan ni se resultatet här.

 Investeringar:
2 st blomlampor, IKEA á 79:-
1 st matta, Mattboden 200:-
2 st tavlor, ÖB á 49:-
1 st gardinstång, IKEA 39:- (användes både till fönster och till himmelsäng)
Elit täcklasyr till golv, Beckers 249:- (har dessutom räckt till att måla om vår trappa med)
Färg till tak, Beckers 129:-
Restrerande saker, möbler gardiner etc har vi fått eller tillverkat själva.

Mer tänker vi helt enkelt inte göra! Saker som barnet kan titta på, mobiler och tavlor med barnmotiv etc kan ju inhandlas efterhand. Tror ändå inte att en baby bryr sig om sådant de första veckorna. Dessutom är det ju trevligt att använda saker babyn ev. får av nära och kära också...

Impulsköp

Vi hade bestämt oss för att hyra ett babyskydd från bvc för 400 kr. De har nya fina Brio primostolar. Dock är de utan insats, och vi pratade så smått om att försöka få tag på en sådan stol istället så man smidigt kan lyfta in lillbäbisen och ställa i tex kundvagnen när man handlar etc. Skulle vi bara köpa till insatsen till Briostolen skulle den kosta 549:-, och vad gör vi med insatsen sedan när vi lämnar tillbaka stolen?

Efter att ha kollat runt på lite begagnade utan att ha lagt ngn större energi på att leta stod den bara där. En helt ny stol från Acta Graco som såldes på rea från babyproffsen under mellandagarna för 990:- inklusive insats.
En sista stol fanns kvar, och plötsligt var vi med en ny barnstol vilket vi egentligen inte alls tänkt. Efter lite överslagsräkning och kalkylerande om användningsområde och ev. begagnatvärde var dock valet inte så svårt. Och vad kunde passa bättre att lägga på en stol om inte den peng farmor och farfar så snällt gav oss för att köpa ngt till vår väntande baby?


När expediten försynt frågade om färgen var ok så ryckte jag ärligt på axlarna och ifrågasatte vad den hade för betydelse så länge stolen är säker. Att blått alltid varit min favoritfärg är ju bara en bonus!

Äntligen!

Vår efterlängtade slädtur blev äntligen av. Bruno fick nya fina dojjor som biter på isunderlaget och min kära mor kom med kaffekorg. Sedan var det bara att bädda släden med renfäll och lamskinn och bege sig ut på tur!


Findukning och kaffepaus


  
En glad mor på väg ut bland vita vidder

Och så kom vintern...

...och med den diverse vinteraktiviteter!


Rassla, Åsa och Rassel
(och apropå tidigare bryderier om kläder till höggravid.
Kolla!! Det SYNS ju inte ens. He he, tacka vet jag gamla kläder längst in i garderoben)


   
Jocke bygger en igloo medan Leo kör race med AffeVovvarna tycker det är kallt

God Jul

Var mest bara det jag ville säga...

Hoppas ni haft en trevlig afton!

Nu vänder det!

Japp, nu blir dagarna bara längre och längre och nätterna bara kortare och kortare!

Jippie!

Det håller i sig. En massa minusgrader idag och tro det eller ej. Slädföre!
Fram med facklor, renfällar och bjällror. Här ska åkas häst och släde.
Vad man får på sig när man är höggravid som värmer är ett annat problem som dock känns mindre än det tidigare problemet med avsaknad av snö och vinter.

Fick också Ljustorpsrapport om 23 grader kallt. Nu har vintern verkligen kommit till Sverige!

Heja Heja!

Snön ligger vit på taken...

Och här sitter jag. Fortfarande lika uttråkad sedan åtta noll noll i morse...

Det är vitt och fint ute. Men fukten känns i luften och frågan är om det kommer hålla i sig. Nu ska jag nog ta och försöka köra lite bil- trots bråkande fogar. Vill inhandla oljefärger till de två tavlorna jag tänkt måla i födelsegåva till vårt barn.

Vet bara inte vad jag ska välja för motiv än... var läääängesedan jag målade nu...


Pest eller kolera

Frågan är vad man föredrar...

 

Rassels duniga lurvbollar eller Affes sticksiga vita pilspetsar. Det positiva med Affes päls är att håren inte lägger sig i drivor på golven och virvlar omkring i sin egen lilla dans. Det positiva med Rassels päls är att håren inte fastnar i kläder, och gör det de så försvinner de i tvätten-till skillnad från Affes.

Bilden på Affehår är tagen på ett par nytvättade byxor som hänger på tvättlinan. Jag tror jag är inne i en Rasselperiod. Hår på nytvättade kläder får mig att känna mig hopplöst ofullkomlig. Rassels hår är faktiskt lätta att dammsuga bort i jämförelse. *suck*

Åtta noll noll...

...och redan rastlös. Jag säger då det. Men om några veckor kommer rastlösheten vara utbytt mot barnskrik, blöjbyte och amning. Så jag kanske borde passa på att njuta?

Ute viner vinden och snön har lagt sig tjock över våra vidder. Hästarna trivs gott på lösdriften och katterna jagar möss för fullt i stallet. Det känns sådär gemytligt som det bara kan göra några veckor innan jul. Sitter jag riktigt länge ute i stallet så känns det som om små stalltomtar snart kommer smygande.

Det blir ingen julgran inomhus i år. Ingen kommer orka städa ut den och alla barr sedan i januari när bäbis kanske har eller vill komma. Istället satsar vi på en stor fin utegran. Nu ska vi bara ut i skogen och välja ut en... Inte för att jag kan pulsa i snön med mina fogar och andra problem, men jag har bestämt mig för att jag SKA. Så vi får väl se hur vi kan lösa det. Sambon får väl dra mig i en pulka kan jag tro! *fniss*

 

Lunchtid

Klockan är strax ett. Jag borde ta och äta lite lunch. Men sådant är ju så tråkigt. Usch usch...

Jag har varit duktig under förmiddagen. Suttit konstant i telefon med banken och försäkringsbolag. Nu är några av våra försäkringar uppdaterade och flyttade vilket innebär att vi tjänar minst 3000 varje år.
Sedan har jag ordnat en julklapp i form av ett pensionssparande åt min kära sambo. Är nog en av de julklappar jag samlar mest vuxenpoäng på någonsin. Men ska man så ska man ordentligt!

ytterligare några ekonomiska saker rörande våra lån har retts ut, och nu har jag ett sådant där behagfullt, fridfullt lugn i kroppen över att veta att allt är i sin ordning och att inga överraskningar förutom de julklappsutdelningen bär med sig inträffar den närmsta tiden.

I vilket fall inte förrän nästa år!!!

 

Norrland

En sista vy från Ljustorp luciadagen till ära...Inte mycket snö, men ändå en ljuvlig vinterkänsla.

Morgonens göromål

Betalning av diverse räkningar. Vi har haft en väldigt sjuk häst. Syns det månntro?
Tilläggas bör att försäkringen täcker 20% av den totala veterinärkostnaden
(vilket redan är avräknat våra notor).


Tack och lov har försäkringskassan äntligen fått tummen ur och dagen till ära fanns mina efterlängtade pengar på kontot. Bara sisådär ett halvår sent. Men nu kom de ju väl till pass i vilket fall. Och om man ska använda pengar på ett bra sätt så är det väl ändå för att rädda en av sina bästa vänner? Det var de pengarna. Men vår älskade Bruno verkar må bra. Tack och lov. Sedan får framtiden sia om huruvida han blir helt återställd eller ej. Kanske inte längre tuffaste hästen i maratonhindren, men desto fler användningsområden finns. Vi får se, vi får se...

 

Norrlandshelg

Vi trotsade väder, vind, graviditeter och knakande fogar och gav oss iväg på en riktig tjejhelg i norrlands inland.


  
Exakt hur många tjejjor som deltog under helgen är dock lite osäkert


     
Trötta efter en tur på köpingen


Väl hemma mötte oss regnet igen. *suck* Snö och vinterlandskap är nu bara ett minne blott.

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0