Gott Nytt År

God Jul

God jul alla nära och kära!

Vår jul har varit lugn, fridfull och utan stress. Helt underbart! Barnen är glada och nöjda med sina julklappar, vi höll antalet nere i år. Vi vill inte att de ska få en syn på julen där det är mängden klappar som räknas. Inte heller vill vi fira jul hit och dit på olika ställen, men en massa tomtar och julklappsutdelning. Nej, det räcker med en "riktig" jul. Att få klappar i tid och otid känns som en onödig lyx och en tradition som inte vi vill föra vidare. Sedan finns det givetvis inga alternativ ibland, men i det stora hela anser jag att julen ska firas på julafton.

Visst, det hade kanske varit kul att hunnit få upp den där adventsgranen, men det var ju mest för barnens skull, att välja gran och klä med belysning och se hur den lyser upp i den mörka kvällen nu när ingen snö finns. Men nu blev det inte så, och jul blir det ju iaf.

Och visst, det hade varit kul att hinna julpynta i stallet, men ärligt, en massa barrande granris och fuktiga knäckebröd som ramlar ned, glitter som fastnar i spikar och röda snören som hänger kvar till nästa år... För vems skull gör vi det egentligen?

Nej, det har varit en perfekt jul med mycket gemenskap och familjär anda utan alla onödig stress, lagom mycket klappar och en massa glada och nöjda människor.

Underbart.

Hoppas alla Ni andra haft en underbar jul ni med!

Uppesittarkväll, julbad för Rassla, julklappsöppning

Julgransklädnad, klappöppning och tomtemys

Julkul, jultjej, julmiddag med nära och kära

GOD FORTSÄTTNING PÅ JULHELGEN ALLESAMMANS!

En bra dag.

Ja, idag blev det en bra dag.
Inte på grund av morgonmys i sängen med sambo och morgonsaga med dottern. Inte på grund av varma leenden över en dotter som glatt säger till att hon vill gå på toaletten och inte längre använder blöja. Inte heller på grund av det mysiga förmiddagsbadet i jacuzzin med lillan.

Nej, idag blev det en bra dag av helt andra anledningar. Försäkringskassan!

De är oftast i vägen, ställer till det och gör saker mer komplicerade än de verkligen är. Men idag fick jag via telefon bekräftat att min SGI och min föräldrapenning kommer vara över förväntan framöver. En stor tyngd föll från mitt hjärta. För tänk att inte ha råd att vara hemma med lillan, inte ha råd att ta härliga förmiddagsbad och inte ha råd att läsa saga i sängen på morgonen.

Sverige är ett underbart land när det gäller att ta hand om barn och föräldrar, i vilket fall fram till dess de börjar skolan. Sedan har jag väl lite annan uppfattning om vårt samhälle och de insatser som görs för vår framtid- barnen!

Pengar ÄR inte lycka, men mycket lycka baseras tyvärr på pengar. Och som egen företagare är du oftast extra utsatt. Att säga att pengar inte spelar någon roll är fel. För som sagt. Jag vill ha råd att uppleva vardagen med min älskade dotter.

Idag blev en bra dag.

TACK för det FK.

Intressant angående kött kontra vegetarisk kost

Hittade lite intressant information rörande kost i en diskussion på facebook. Har inte kollat källa närmare utan klistrar bara in citaten här rakt av. Men ska definitivt läsa mer om detta.

"Blodgrupp 0 skulle må dåligt av att vara vegetrian och av att äta vetemjölsprodukter - Den äldsta blodgruppen och till vilken Stenålderskost är bäst. Däremot kan blodgrupp A äta kött men visst kött (som kalkon, lamm, lax, makrill etc) men i mindre mängd åt ggn eftersom saltsyraprod är låg men behöver kött eftersom B12-brist är vanligt förekommande i denna blodgrupp. LCHF skulle vara döden för blodgrupp A över tid och passa bättre för blod grupp 0. Blodgrupp A bör ändå vara föriktig med kolhydrater och inte överkonsumera dem."


"Pga felaktig kost, medicinförgiftningar mm, (fibromyalgi) så äter jag kost som passar och läker min kropp, (har inte kunnat gå :( ) Kände redan som ung att vissa födoämnen inte funkade för mig, var vegetarian under många år, men blev alltid nertjatad (mobbad) att de vart löjligt, farligt mm, gav upp o försökte igen.. Men nu VET jag att jag skulle följt min egen känsla o får nu försöka reda upp allt som ställts i o-ordning i kroppen :S Verkligen inte lätt!! Men kortfattat kan man säjja att de som tål kött bäst har blodgrupp 0.. AB-blandkost o A helst inget kött alls."

Luciafirande...

Vi hade lucia hemma med glögg, pepparkakor, lussekatter, luciatåg i form av hästar och ryttare och mycket trevligt sällskap!
Glada barn som lekte vilt.

Underbart!!

Hoppas ni andra hade lika trevligt...

Hälsningar Långemossen!

Ord och Kiss. Lilla stora tjejen...

Stora stora lilltjejen. Just precis nu, när vi satt och mös i soffan framför teven, sade hon till att hon var kissnödig. Sen kissade hon på toaletten. Första gången någonsin hon kissar någon annanstans än i blöjan (och där hon står/ sitter när hon är utan blöja).
Nu inser man att hon börjar bli stor. Hela 22 månader gammal.
Som vi har försökt med potta och toaletten och aldrig en droppe. Och nu bara vips...

Igår firade vi lite "förjul" med "offa" (Morfar) OCH "Nett" (Anette) och "Alja" (Kusin Engla) samt mina syskon (Sofie, Erik, Angelica) med respektive.
Man märker tydligt att ordförrådet är större nu.

Am= Kom

Amla ne= Ramla ner

Äppe= Upp/ uppe

Pläppl= Äpple

Nana= Banan

Nam Nam= äta gott

Peppe= Pippi Långstrump

Kacka= höna (ibland fågel)

Ovo= Vovve/ hund

Äss= Häst

Sisse= Kisse/ katt

Ässa= Elsa (mormors katt)

Assa= Rassla (vår hund)

Asse= Rassel (vår gamla hund R.I.P)

Aff= affe vår prickiga hund (den första hon sade namnet på)

Bibi= Bebis

Ola= Måla

Pi Pi Pi= Nalle Puh (ibland ochså Pa Pe Pi, tydlig betoning uppåt på sista vokalen)

Ja listan går att göra lång... Och för varje dag kommer fler och det är en otroligt rolig tid att få vara med om.

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0