Hipp Hipp Hurra!

Stort grattis till vår lilltjej som fyller ett år idag!

Varma kramar från mamma. Du är otroligt älskad.

Nattjobb

Nej, det har jag ju egentligen inte. Men man kan ju fundera när man är klar med allt som är tvunget på jobbet 23.30 och hemma nu precis 00.00.

Det är underbart att känna att man lever. Och underbara arbetskamrater gör inte saken värre.

Pöss på er

Söndagens kloka kommentar

Sagd av kloka Anna Johansson.

Åsa: *djup suck* Usch! Nu måste jag ta en sån där starl värktablett.
Anna: *mkt förvånad* Men varför måste du det?

*tystnad för att sedan byta ut den mot fnissande eftersom svaret var solklart*

Vi är lite trötta på jobbet idag...

Mjölkallergi

Ska klargöra igen, helt kort, vad mjölkallergi handlar om.

Mjölk består av tre saker;

1) Socker (laktos)
2) Fett
3) Protein

Du kan vara allergisk mot mjölkprotein. En allergisk reaktion kan vara mildare eller av allvarligare slag med tex andningssvårigheter. Reaktionen ger bestående men och man ska se till att helt undvika att få allergiska reaktioner eftersom det finns en tendens till att de blir kraftigare och större ju mer man utsätts för allergenet.
Mjölkproteinallergi är vanligast hos spädbarn och yngre barn. 80 % blir av med sin mjölkproteinallergi om de undviker att utsättas för det.
Mjölkproteinet går inte skilja från mjölken och kan bara i enstaka fall med specialmetoder slås sönder i annorlunda delar som gör att de flesta allergiska spädbarn kan tåla det i tex ersättningar som finns att köpa på apoteket. (dock inte alla)

Du kan vara intolerant mot laktos. Det innebär enkelt förklarat att din tarmflora är i obalans och inte klarar av att bryta ned laktosen i mjölk på ett för kroppen tilfredsställande sätt. Ibland kan kroppen klara av att bryta ned en viss del laktos, men det är olika från person till person och också olika beroende på hur ditt allmäntillstånd är. Vissa kan vara symptomfria i flera år för att plötsligt reagera.
Det finns inget konstaterat fall av laktosintolerans hos barn under 6 år, alltså är små barn inte latosintoleranta.
Laktosen går att skilja från mjölken och många laktosfria produkter finns att tillgå med andra slags sockerarter i.


Vår dotter har varit komjölkproteinallergisk sedan födseln. Hon får kraftiga reaktioner, sömnproblem, hysteriska utbrott, oro, nässelutslag på rygg och bröst, utslag runt munnen, sårigt skorv i hårbotten, extrema blöjutslag, andningssvårigheter, hög feber... Listan kan göras hur lång som helst. Hon tål dock om hon får mjölk utvärtes, men minsta lilla mjölk eller ev. spår av mjölk invärtes eller tex på slemhinnorna i näsan ger direkt reaktion.

Fick en länk av en mkt god vän. En mkt intressant diskussion i debatt som jag missat. Se den på svt play. Vår dotter är mig veterligen inte autistisk, men är oerhört svår att få kontakt med och svår att ha att göra med över huvudtaget när hon har fått i sig mjölk. Efter 6-8 veckor har de värsta symptomen på den allergiska reaktionen försvunnit (de akuta symptomen med andningsproblem är borta efter ca 2-3 dagar) och hon är sitt vanliga glada, charmiga, kramgoa jag igen. Mammas mystjej med jätteleendet!

http://svtplay.se/popup/minispelare/v/2309826?pl,v,,,339.8

Kväll och regnrusk

Men regnrusket och det milda vädret påminner om vår. Det finns alltid något positivt i allt det mörka, blöta, leriga, slafsiga och bitvis ishala vädret som skapar stripit hår, fuktfrusen märg och ständigt blöta fötter...

Barn av vår tid

Dagar kommer dagar går...
...inget skrivs men bloggen består!

Livet som småbarnsförälder är inte riktigt så som jag vill att det ska vara. Det är så som jag tänkte att det skulle vara, jag är inte överraskad, men fortfarande inte så som jag vill att det ska vara.

Ändå är det ett liv jag inte vill byta bort. Jag kan längta bort ibland, jag kan gnälla, sucka, stoppa i mig extra värktabletter för att klara av att gå upp på morgonen, men jag skulle aldrig, aldrig vilja byta bort det.

Aldrig tidigare i hela mitt liv har jag nöjt mig vid att ha det på ett sätt som jag egentligen skulle vilja ha annorlunda. Men nu är det så. En nyttig erfarenhet, att bara acceptera, bli lite smått "likgiltig" och köra på istället för att ständigt leva i förändring och skapa förutsättningar för det slags liv man vill ha, eller försöka ändra på saker man anser vara mindre bra.

Mitt envisa, driftiga, målmedvetna jag har fått mig att prestera mkt här i livet. Men den sidan skapar inga barn av vår tid, DET kan jag lova.

Man lär så länge man lever. Och lever gör jag i allra högsta grad, även om det emellanåt är svårt att känna...

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0