En halv miljon kronor


"LEADER har beviljat 485 000 kr till utveckling av hästverksamheten vid och kring Skålltorps ridanläggning och Axevalla travbana. Under måndagen den 26 september presenterades en ansökan till en förstudie för LEADERgruppen i Västra Skaraborg. Tanken är att undersöka potentialen i området, och ta fram en plan och ett underlag för att arbeta vidare med att utveckla de idéer som finns. Beskedet blev positivt, och nu finns alla möjligheter att lyfta Skara som hästkommun ytterligare en nivå. Ansökningen är ett resultat av ett lyckat samarbete mellan Skaraortens Ryttarförening, Västergötlands travsällskap, Skara kommun och Sveriges Lantbruksuniversitet."


Nu ser ni lite vad vi gör i ryttarföreningens styrelse egentligen. Härligt med lite positiv respons. Det gick som vi ville...

Har ni ideér, förslag eller annat klokt att komma med, hojta till!!

Nu rullar det igång...Saknad och älskad.


För alltid i våra hjärtan...

Du är saknad. Det har nu gått ett och ett halvt år sedan jag senast såg in i dina skojfriska ögon.

Jag satt och läste lite om Alice första tid. Tänk om du hade fått vara med och se hur underbar Alice har hunnit bli nu. Och hur lik hon är dig och morfar i sin finurlighet och i sina hyss. I sin klokhet och envishet. Men du kanske ser...
Du kanske ser fina fina du...

Du hade så mycket kvar i ditt liv.
Vi finns kvar, alla vi som älskar dig.
Du togs för tidigt från oss.
Sorgen är fortfarande tung att bära.

Varma tankar till dig...

Fina, älskade, finurliga...

*mycket tårar på min kind*

Moxibustion och Yin och Yang

Idag hos sjukgymnasten frångick vi min vanliga akupunkturbehandling och jag fick istället en urgammal kinesisk läkekonst i form av "moxa"  (Moxibustion).

En upplevelse i sig som jag varmt kan rekommendera. Speciellt om du lider av ihållande värk. Skulle garanterat även ge effekt på tex menssmärtor. 

Doften av den glödande gråboliknande örten var som söt tobak. Det gör inte ont och ger en direkt lindring/ avslappning men inverkar också på sikt genom de grundläggande begreppen Yin och Yang där Yin står för mörker och kyla, fuktighet, sammandragning och passivitet och Yang står för ljus och värme, torrhet, utvidgning och aktivitet.

Yin och Yang måste enligt den kinesiska läran vara i perfekt balans i kroppen för att harmoni och en känsla av att må bra skall infinna sig.

Säga vad man vill om kinesisk läkekonst, ingen har egentligen forskat i om det egentligen ger effekt, dock kan man enligt mig inte hålla på med saker i tusentals år om det inte ger någon som helst effekt.

Intressant och lärorikt att testa på detta. Och jag är positivt överraskad.
Lera, lera och åter lera...

Ja, så var den tiden här. Allt är blött. Allt är lerigt. Men jag ska inte klaga, för jag trivs bra med livet ändå.

Det är dock många känslor som rör sig i mig just nu. Av många olika anledningar. Inte egentligen på grund av mitt eget liv, utan på grund av människor i min närhet som kommit att betyda mycket för mig. Såväl nystiftade bekantskaper som äldre vänner.

Funderar ibland om jag med min blotta närvaro skapar drama i människors liv. Mycket känns just nu för osannolikt för att vara ett rent sammanträffande.

Har idag fått stifta bekantskap med tidigare ytliga bekanta. Det ger mig mycket. och det ger ännu mer att inse att jag, när jag inget alls gör utifrån min synvinkel, ger något de aldrig trodde de skulle kunna få idag.

Livet är konstigt. Krokigt. Brokigt. Och inte blir ni klokare av dessa rader...

Meningen står skriven på de oskrivna raderna, och tanken finns i de osagda orden...


Det finns ett liv där ute, ett liv att ta.
Det finns ett hopp där ute, ett hopp att ha.
Det finns en sorg där ute, svår att mäta.

Det finns en väg där ute, svår att räta.
Det finns en ilska där ute, svår att ta.
Det finns en vilja där ute, bra att ha.

Det finns en mamma där ute, lätt att le.

Det finns en flicka där ute, lätt att se.

Det finns en plats där ute, bra att ta.
Det finns en mening där ute, bra att ha.


En av Alice första ridturer...

Höstliv...

Hösten är här,
sommarn gick fort,
vindarna blåser så kalla...

Gulnande löv,
virvlar omkring,
snart ska de alla falla...

Hösten har medfört en hel del otur. Det är aldrig trevligt att tvingas skiljas från sina fyrbenta vänner.
Tack för den tid vi fått.


Några bilder på Alice i morse på väg till Dagis.
Detta om något fyller ett hjärta med rikhet.
Rik, om du vill...

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0