Lär känna henne

Igår fick någon mig att minnas vad horoskopen säger och betyder. Kom då återigen att tänka på vad de säger om mig. Tänkte vidare och insåg när jag läst dem att vill någon lära känna mig är detta ett ypperligt tillfälle.
Varsågod, håll till godo. Jag kan inte säga att något av det absolut inte stämmer ;o)



VATTENMÄNNISKAN
förknippas ofta med känslighet och stark intuition och det är svårt för andra att förstå hur mycket vattenmänniskan egentligen förstår genom detta. De är ofta närande och skyddande för andra i sin omgivning. Vattenmänniskor har ofta en tendens att försvinna in i sin egen privata värld.

FISKKVINNAN
har en djupt utvecklad känslighet och intuition och bryr sig om allt och alla som kommer i dess väg. Fisken tar in mycket känslor och energier och är den som tjänar mänskligheten med sina drömmar och som alldeles för ofta utplånar sig själv.
Fiskarna är följsamma och ombytliga med stor anpassningsförmåga även i påfrestande situationer. De kan härda ut där andra flyr och glädjas åt framgångar som andra inte ser. De är beredda att pröva allt som skulle kunna skänka en glimt av mening och är aldrig sena att följa med på saker.
image56
De grunnar över tillvaron, mer med intuitionen än med intellektet, och har näsa för vad som sker under ytor och fasader. Fiskkvinnans liv och grubblerier blir ofta mycket större än andras eftersom hennes förmåga att snappa upp saker genom sin starka intuition, som nästintill kan kallas tankeläsning, gör att hon får veta sanningar som många gånger egentligen inte skulle kommit upp till ytan. Dessutom är det inte ens säkert att människor som bär på dessa sanningar ännu själva är medvetna om det fiskkvinnan märker, vilket gör att fiskkvinnan ofta är steget före i fråga om relationer.  
Ord utan känslomässigt innehåll får dem bara att somna.

SKORPIONENS NOD

visar att du har blivit van att göra saker på det hårda sättet. Du tycker det är svårt att lära dig genom att betrakta andra. Du skulle hellre vilja arbeta dig igenom varje erfarenhet själv. Resultatet blir att du ägnar mer tid, energi och ansträngningar på varje utvecklingsfas än du behöver.
Du blir djupt deprimerad om du tror att någon anser att du inte räcker till inom något område, därför pressar du dig själv till att göra ditt bästa, oavsett vad det kommer att kosta.


APAN
är mycket klok, högaktar kunskap och har förmåga att till synes utan minsta besvär resonera sig fram till lösningar på också de mest komplexa problem. Apan

läser allt skrivet han kan komma över med stor entusiasm och ofta utan så mycket som en vink om vad han tyckte. För Apan är kunskap helt enkelt något att lagra för eventuellt framtida behov.
Apan är i högsta grad en siffermänniska och hans matematiska geni lämpar sig väl inom så skilda områden som handel, vetenskap, arkitektur och musik. Apan använder sig av sin logik, sin intelligens och sin intuition för att nå sina mål, och en Apa lyckas också alltid med det han företar sig.
Apan är något av expert när det gäller att tjäna pengar och har alla möjligheter att nå den absoluta toppen inom vilket yrke han än väljer.
 Grundläggande för Apans framgång, och i lika grad nödvändig för dennes sociala anpassningsförmåga, är Apans extraordinära minne. Inget annat djur har lika fantastiskt superminne som Apan, och det är kanske ingen slump. För trots sin slagfärdighet och sin slughet är Apan innerst inne mycket osäker. Och det är i detta sammanhang som ett gott minne inte bara är en välsignelse utan också en nödvändighet. För om Apan omedelbart kan komma ihåg ditt namn och smådetaljer som till exempel vad du tycker om och vad du ogillar, är han på god väg att vinna över dig på sin sida.
Men Apan är också listig, misstänksam, slug och bedräglig. Hans varumärke är ofta fula knep och framgång hans enda mål. Främlingar blir lätt lurade av Apans välsmorda käft. Bara de som lever nära Apan och känner denne väl vet hur en Apa ska tas.
drink before you go
Det första man bör lära sig när man har att göra med en Apa,
är att aldrig försöka vinna en öppen konfrontation med honom. Ett ordkrig med en Apa leder dig ingenstans. Nej, bjud honom i stället på sött vin och en jätteportion chokladkaka med kolaglasyr och vänta sen tills han är för drucken och fet för att orka slåss. 
Det som ändå mest bidrar till att Apan står människan nära är ändå hans sinne för humor.En Apas slagfärdighet är varken sarkastisk eller burdus, oanständig eller cynisk, utan ren och bubblande och ingen kan berätta en historia bättre än en Apa. Trots alla överdrifter och sitt habegär är Apan en stor människovän som helhjärtat gläder sig åt dina framgångar och verkligen beklagar dina misslyckanden.
Och när en Apa kommer på besök, kommer han aldrig tomhänt. Även om det bara är något värdelöst litet smycke eller prydnadssak, så finns det alltid en liten present till just dig.
Apan älskar verkligen att göra någon glad och är alltid lika omtänksam.
Apans kärleksliv är dock oftast komplicerat. Hon får försöka att göra det bästa av situationen och behöver allt tänkbart stöd från partnern för att få ut något av dessa affärer.

APA/FISKEN
 charmerar och kalkylerar sin väg genom livet och vet hur de ska få det bästa ur de flesta människor.
Denna Fisks utomordentliga exempel duperar, för Apor är nämligen mycket smartare än de flesta av oss. Apor har oftast ett bra grepp på sina liv. Men när Fiskarna gör gemensam sak med dem så blir de lite mer obeständiga och en aning osäkra. Fiskens osäkerhet, den där gnuttan av ögonfransviftande blygsamhet, är vad som gör att affären går i lås varje gång.
image54
Apa/Fisken är alltid välklädd, men bryr sig inte om att vara på listan över de tio bäst klädda.
Apa/Fiskar är mycket känslomässiga. De vet hur de ska hugga tag i någon annans känslor och hålla fast.
I vänskap och kärlek klibbar Apa/Fisken fast precis som dagsgammal gröt.
Om du är betagen i en av dessa snitsiga aristokrater är det bäst om du skaffar dig massor av pengar. Apa/Fiskar gillar pengar. De vet hur man skaffar och behåller dem.
Du kommer inte att få något tråkigt liv med denna kraftkälla.
De är känsliga för ömhet, men flippar ut om man gör bort dem.
Gå försiktigt.



Kommentarer
Peter

Det är inte mycket som inte stämmer. D.v.s. en mycket bra beskrivning.

2007-07-11 @ 15:42:07


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0