Vår perfekta värld

Jag blir gråtfärdig när jag ser bilder av vår perfekta värld överallt.

Familjen fnittrande under ett täcke på reklambladet.

Den perfekta familjebilen på en reklampelare.

Det skinande köket på teve.

Den vackra pedantskötta trädgården hos grannen.

Barnen i skolan, välkläda med märkeskläder.

Vackra, pigga och ständigt leende mamman på dagis då hon hämtar barnen.

Jag känner mig så operfekt.
Så otillräcklig.
Så utanför.
Så annorlunda.

Jag som gråter över saker titt som tätt.
Jag som bara längtar efter att få ha någon att älska nära mig.
Jag som inte har råd med den där nyaste prylen.
Jag som är så känslig när det gäller känslor.
Jag som har det som en soptipp hemma i huset.
Jag som inte får tid att klippa gräset.
Jag som gråter över saker titt som tätt.

Det tär. Det tär så oerhört. Och jag blir inte av med den inre stressen. Den inre pressen. Överallt, vart jag än vänder mig ställs krav. Ingenstans kan jag bara få vara. Få slappna av.

Känslan av att slappna av måste man jaga. Man måste stressa, jaga, skynda för att hinna hitta känslan av att få slappna av. Sjunka djupt ned i en trygg vardag, en trygg famn, en stilla hamn.

Dygnet räcker inte till.
Mina tårar räcker inte till.
Jag orkar inte.

Snälla du som styr. Låt mig slippa detta...

Jag orkar inte jaga.
Vill bara gömma mig och låta tåraran fortsätta rinna...

Lite som så

Lite som så är det nu.

Fick en del saker bekräftat som jag grubblat på ett par dagar. En klump löstes från min mage. Även om det inte var speciellt lätt att ta upp det för jag visste hur det skulle bli. Men, men...

Och dagen har varit solig och underbar, och jag har jobbat och lektionerna gick bra. Hästarna så duktiga och eleverna tar sig så bra. Då blir man glad.

Och så hade jag hjälp med ridningen av mina duktiga små beridare idag också, och de börjar bli så duktiga så. Otroligt roligt!

Och så börjar det lösa sig lite på hästfronten överlag. Och så knns det som om ryggen är något bättre. Fast jag har en jäkla spänningshuvudvärk för jämnan. Dricker mkt, men det verkar inte bero på det.

Men det är nog våren...

Kram på er alla fina i min närhet.
Ni finns i mitt hjärta, och ni vet vilka ni är...

Idag är en ensamhetsdag

Det är vackert väder.
Våren är här.
Jag tycker det är underbart...

Men...
Med våren kommer också en massa måsten när man bor på en stor gård.
Jag hade glömt...
Orkar inte *djup suck*

Har varit så lätt att gömma sig bakom det dåliga vädret i väntan på våren.
Våren då allt blir lättare.
Våren då allt ska fixas och donas.
Våren då det är SÅ roligt att arbeta ute i det fina vädret.

Kanske gör det sitt till att ryggen inte riktigt vill vara med sedan olyckan också. Det tär. kanske mer än man tror...

Det är i sådana här lägen man inser att det faktiskt inte är så roligt att vara själv. Det blir så ruskigt mycket roligare när man är två eller fler.

Idag är en ensamhetsdag och jag skäms över att jag vill ha den regniga vintern tillbaka.

En regnbågssaga

Mäktig, kraftfull, enastående.
Intensiv, vacker, slående.

Känslan av att vara nära är så påtaglig.

Ett av de fenomen som skapar sagor, nu som då.


Igår besökte den mig...

  image171  image168
  

The Wizard of Oz (1939)

Hon är så härlig

Hon är lång, smal och har fina former. Mjuka fina linjer som gör att man bara måste känna på henne och krama om henne. Det är det fler som sagt. Att hennes former lockar, så jag är inte ensam om att känna så. Hon är kortlippt i lite olika längder och de stora fina är intensivt klarblå. Jag träffade henne på Willys i Lidköping, och det var också då hon följde med mig hem första gången. Jag bara tog henne i handen och tog med henne ut därifrån. Det var snö ute minns jag.

Vi sågs inte på ett tag efter det. Hon hade ju sitt och honom, och jag hade mitt.

Men hon verkade så ensam. Så undanskuffad. Den hon har verkar nästan ha glömt bort att hon existerar. Fast så är det ju inte, det förstår ju jag också. Man glömmer inte sådant. Man glömmer inte henne. Men han kanske har mycket att stå i så att hon liksom blir lidande och hamnar vid sidan av en period. Det är så det verkar i alla fall. Och det är vad jag försöker intala mig. Att han visst uppskattar henne och är glad att hon finns, och att han kommer tillbaka till henne sen och att hon får känna att hon faktiskt är uppskattad.

En dag såg jag henne igen. Hon stod där helt själv i ett hörn och jag kunde inte låta bli. Jag kunde bara inte låta bli att gå fram och krama om henne. Det verkade som om hon såg på mig med en helt annan lyster från de stora blå. Hennes mjuka former i mina händer. Hennes ljuva sötma i min mun. Framför spegeln på toaletten, vid diskbänken i köket, i trappan. Av någon konstig anledning har vi nog gjort det i hela huset. Ibland bara sådär i förbifarten och ibland mer välplanerat. 

Och på den vägen är det.

Ja jag vet, jag är lite konstig som skriver om en sådan här sak i min blogg där alla kan läsa. Men när jag vaknade i morse kände jag bara att jag var tvungen.

Nu har det gått ett tag, och det har blivit till en vana att jag umgås med henne nästan varje dag. Men nu så ska hennes komma tillbaka. Han kommer till helgen. Redan nu i helgen. 

Det var då det slog mig. Jag har inte haft en tanke på min egen situation. På att faktiskt även jag har en annan som står och väntar på mig. Någon som vill bli kramad och omtyckt. Någon som definitivt inte vill bli bortglömd. Men nu har jag gjort samma sak mot honom som han har gjort mot henne. Jag är inte bättre själv!

Men det är så svårt när man inte ses varje dag, och jag glömmer så lätt bort honom när det gått ett par dagar. Jag vet att det bara är för mig att se på honom, krama honom och sedan finns han liksom hos mig igen.

Varför väljer jag då henne istället? Hur kan jag låta mig själv sätta mig i en sådan situation? Varför kunde jag inte varit nöjd med det jag hade innan hon dök upp i bilden? Vad är det hon har som lockar mig så? Jag hade ju ändå möjligheten att välja henne när vi träffades första gången alla tre för drygt ett halvår sedan, men jag valde ju honom. Varför kan jag då inte vara nöjd med det valet?

Jag borde ju insett mycket tidigare att det skulle bli svårt. Att när det kom till vår kännedom att han skulle komma så måste våra möten upphöra. Hon kan inte dela på sig och vara på två ställen samtidigt, och att slitas mellan oss båda är inget alternativ. Möjligen om jag pratar med honom... Kanske man skulle kunna förklara på något sätt. Hon har ju ändå bott hos mig för jämnan det sista.

Men risken finns ju att han inte vill ha henne längre om jag berättar. Nu är hon ju "begagnad" eller hur man ska uttrycka det. Fast jag kan ändå inte se att det vi gjort är fult och äckligt på något sätt. Och är det egentligen så förbjudet? Det beror ju helt på vilka värderingar man är uppfostrad med hur man ställer sig till en sådan här sak.

Vi får se hur jag gör. Visst att jag har haft henne hos mig nu hela tiden. Men det är ju trots allt honom hon hör ihop med. Det vet jag. De har ju bara inte setts på ett tag.
 
Jag kanske inte ska säga något? Låta det vi haft förbli en hemlighet? Städa undan alla spår och låtsas som ingenting. Skulle jag klara av att leva med det? Det skulle kanske ändå vara det enklaste. Då är allt som vanligt när han kommer tillbaka till henne och när min är tillbaka här hos mig. Skulle något märkas?

Säger jag inget nu, då kan jag aldrig berätta. Då måste det för alltid förbli vår hemlighet. Skulle jag verkligen klara av att leva med det? Att aldrig någonsin berätta om oss.

Det lättaste vore ju om han helt enkelt hade skaffat en annan. Det skulle lösa alla problem. Då skulle jag slippa allt detta.

Fast det är klart, det finns ju en ganska enkel väg ut. Jag kan ju skaffa en annan till honom när han kommer i helgen. Varför tänkte jag inte på det. Hur enkelt som helst. För varför skulle han ta med sig sin nya om han tror att hon finns här. Finns ju ingen anledning. Jag får skaffa en ny till honom som står och väntar på honom här när han kommer.

Undra vilken typ han skulle föredra?

Blir nog en röd tandborste den här gången. Extra mjuk vet jag att han inte vill ha iaf.

Ponnylaget

Jag är så stolt över er alla efter första omgången i Gotacup. Snyggt ridet, gott horsemanship och snälla och trevliga mot människor och hästar. Super!

Hejja mina tjejjer!

http://app.blogg.se/trackback/ping/16906076
image163

Vem vann påskägget?

Här är kommentarerna som var ena deltävlingen i kampen om påskägget på påskfesten påskafton.


Jag tycker att jag borde vinna påskägget därför att:

"Alltid kul med fest och en kul överraskning"


"Jag måste vinna ditt hemliga påskägg för att då skulle jag ge det till min efterhängnsne, storstadsskadade, vällustige, halvefterblivne, totalt skelögde, genomsyrat inkonsekvente bror, för att hedra er och för att glädja vår rotlösa samvaro under denna lidandets, kristna högtid"


"Det finns en blomma vit som snö, som ej kan vissna som ej kan dö. Dess namn känner du nog igen, äkta vänskap kallas den. Du är dessutom ***censur*** så det är din kristliga plikt att ge mig ägget"


"Rida har alltid varit min grej. Tillsammans med dig skulle min hobby bli top note. Du är min vän. Puss och glad påsk min vän från din vän" (Jag kan inte riktigt uttyda det markerade ordet, men det gick minsann bra på påskafton. Jag är nog för klarsynt idag)


"För jag känner ingen utom Åsa och behöver uppmärksamhet"


"Jag ditt påskgodis vill vinna, eller ditt hjärta finna. Ge det till mig eller en go tjej. Hursomhelst tack för fest, var en himmla fin gest. Du fantastiska underbara, synd jag till Götet fara. Ge mig nu ditt ägg, alla andra är ju drägg"


"Jag är värd detta ägg för att jag är yngst, trevligast och kan dessutom klippa ditt hår gratis... men bara om jag vinner påskägget"


"Jag tycker jag borde vinna ägget eftersom detta var den bästa medicinen efter allt trist det sista (du och jag vet). Och för att värdinnan är den bästa vän sedan jag var liten. Någon man kan prata med och som förstår. Även om vi inte pratar eller ses varje dag så tänker jag på dig. /En som snart har din fyllesäng klar ***censur***."


"Ja du Åsa. Varför tycker du jag borde vinna snygging?"


"Om Majk vill ha skjuts te Götet 'e de änna bäst att jag vinner."


"För att jag är den enda äkta Göteborgaren här ikväll"


           
Öldrickare             Bröderna tävlar!          Yngsta gästen         Vinnaren i mitten          "Ja, ja, ta snabbt nu"Väkomna att gissa...                     

                                          Vem skrev vad?

                                                               Majk
                                                               Lakt
belönades med -1 p
                                                               Berra belönades med 3 p
                                                               Jalle
                                                               Daniel
                                                               Dennis
                                                               Anna
                                                               Lina
                                                               Linnea
belönades med 5 p
                                                               Annika
                                                               Erika
belönades med 1 p

Öfsadröpp

Dialekter är något som alltid fascinerat mig.

Många eftersträvar att inte tala dialektalt. Men varför? Det är så oerhört fint att lyssna på olika dialekter. Alla har sin bakgrundshistoria och sitt ursprung. Liksom att ingen människa är lik en annan till utseendet så är heller ingen annan lik någon annan i talet och sättet att uttrycka sig. Och är inte det underbart så säg? Att vara annorlunda?

Bort med all likriktning i samhället. Våga vara! Och våga tala!


 

Jag vill lyssna på västgötatant om kafferep

Jag vill lyssna på västgötakille om dataÖfsadröpp
                    

Biff à la Rydberg

I väntan på våren kunde jag inte låta bli att unna mig lite vardagslyx till lunch.

En av mina absoluta favoriter.
Här gjord på oxfile, råstekt potatis, lök samt den klassiska råa äggulan.

mums mums


Biff à la Rydberg

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0