Orättvis utmaning från Norrland

Uppdateras efterhand...


Utmaning!

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som taggade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!Lycka till!


1. Vad heter du?
Åsa
2. Ett ord på 4 bokstäver?
Åska
3. Flicknamn?
Åse, Åslög
4. Pojknamn? Åke
5. Yrke? Åkeriare Ångbåtskapten
6. Färg? Åkergrön (öööh)

7. Klädesplagg? Åverål (ha ha ha)

8. Mat? Ånkokt vad som helst eller Åkerkålssoppa

9. Sak i badrummet? Återfettande ansiktscreme

10. Plats/stad? Åtvidaberg

11. Orsak att vara sen? Återbesök hos läkaren

12. Något man skriker? ÅÅÅHHHH! (gissa när? hihi)

13. Film? Återstoden av dagen

14. Något man dricker? Återställare, Årgångsvin, Åttioprocentig sprit (detta var ju lätt, hehe)

15. Band? Ådalen 31 (enligt uppgift) Fusk???

16. Djur? Åsna

17. Gatunamn? Åsgatan (I Grums)

18. Bil? Ångmaskin...

19. Sång? Årets... Måste ju finnas en visa som börjar på År, Årets...??

20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Åtrå (att utöva) Eller ja! Åhörardag, Återupplivning? (usch så makabert, men jag skyller på utamanaren)

Nya möten för oss framåt

Jag vill skynda på
Att få er att förstå
Hur nära ni har nått
Hur mycket ni förstått

Genom att bara vara
Har ni fått mig att förklara
Hur mycket jag vill klara
Och hur jag nu vill svara

Två människor i livet in
Två själar med tanke så fin
Två personer i känslan min
Två liv med ett efternamn ******

Har ännu inte riktigt landat efter att ha mött det jag mött.
Har ännu inte riktigt lyckats inse vad detta kan innebära för framtiden.
Ser det jag fått, ser det jag nått.
Men har ännu inte riktigt landat efter att ha mött det jag mött.

Tomt

Ibland har man inga svar.
Ibland finns det inget kvar.
Ibland känns tiden liten.
Ibland känns världen sliten.

men hela tiden
upptäcker jag
att där bakom
finns svar kvar

Det gör ont när man bryr sig

En del ur Baccus blogg;

"[...] Jag är en av alla dom som går och tror att livet ordnas upp med tiden.
Jag är en av alla dom som skrivit ner sin hemlighet för många gånger.
Minst hundra gånger om.
Jag är en av alla dom som drabbas, då och då, av nåt jag vill förklara. [...]"////(Senare samma dag) Baccus inlägg ändrat och raderat, inget av de gamla orden ovan finns kvar.////


Att drabbas är fel ord. Ingen drabbas av något man vill förklara. Men om man har inställningen till att livet är något som man "drabbas" av, så är det förståeligt att man använder det negativt laddade ordet även i detta sammanhang.

Orden säger mer om oss än vi kan ana.
Orden säger mer om oss än vi vill erkänna.
Orden säger mer om oss om vad vi känner än vad meningen i sig gör.


Det är livet! Och det enda vi kan göra är att leva det! Det finns ingen annan väg att passera än genom sanningen. Och det gör ont, man kallsvettas, man får andnöd, man vill gömma sig, man vill gräva ned sig själv levande i en kista och aldrig mer se ljus, man vill... listan kan göras lång.
Men när man tagit sig igenom det en gång och får belöning för alla sina kallsvettningar så går det lättare sen. Och alternativet är tyvärr inte ett alternativ. Smällen, skrällen, ansvaret hinner ikapp. Och då står man där. Fastnaglad med en häftpistol mot väggen med klamrar genom hela kroppen. Bakbunden av sina egna tankar. Bakbunden av sitt eget liv. Och just där, där livet skulle börja. Just där någonstans, tog du slut på ditt eget liv.

Det är som att födas.
Eller att föda.
Det sker om och om igen...
Det är bara vi som kan bestämma om resultatet är värt det.

Jag lovar, att den som säger att den drabbats av något man vill förklara, den som säger att den drabbats av livet, den har också i samma andetag som den skriver orden inställningen om att det skulle varit bättre att inte födas.
För då skulle ingen av dessa hemska känslor ha existerat.
Eller hur!?


Det värsta för mig, är människor som saknar insikt, och inte tycks verka komma till det heller. Sådana människor tar av mina krafter. Jag äts upp inifrån. Jag vet att de innerst inne vet. Men de stänger de dörrarna. Går in i försvar utan att reflektera. Låter fegheten skydda deras ansikte, vilket bara får dem att se ännu fegare och löjliga ut. Sådana människor sjunker lågt i mina ögon. Och allt eftersom de fortsätter sin väg, fortsätter sitt försvar, fortsätter snärja in sig ser jag dem som allt mer patetiska.

Hela tiden hoppas jag att dessa människor ska vända sig om, se mig i ögonen och säga med klar och tydlig röst;
"jag ser det nu, det här leder mig ingenstans, jag kommer förstöra mitt eget och andras liv på det, men jag vill lära mig, jag vill kunna, för jag vill leva"
Istället studerar jag sorgset deras ryggtavla när de går och mina pickande på axeln blir mindre och mindre, för det irriterar dem bara. Istället hör jag orden kastas över axeln, utan att personen ifråga ens möter min blick. Och de låter istället;
"Jag har faktiskt gjort allt jag kan, vad skulle jag gjort då? Jag försökte, men det räcker ju inte för dig. Du får väl tycka illa om mig då..."

Det är i de här lägena jag borde ha mer kraft. Borde ha mer ork, borde ha mer energi. Så att jag glatt kan hoppa bredvid deras ryggtavla och fortsätta picka på deras axel och uppmuntra till att leva livet genom sanningen. I ett par kilometer räcker energin... Sen blir det för långt för mig att återvända hem. För långt för mig att gå tillbaka och hinna med mig själv. För jag har också ett liv. Och jag kan inte låta andra leva genom mig, annat än när jag vill visa dem. När jag visat är det dags att stå på egna ben. För jag är ledsen. Mina ben bär inte två. Mina ben bär knappt mig själv. För jag lever också.

Orden om att man försökte... Man kan försöka in till döden, men försöker man nå sanningen genom omvägar är det inte ens värt att kallas försök.
Dessa människor försöker antagligen på det enda sätt de kan, men hur gärna de än vill, hur gärna jag än vill, så räcker inte de försöken ens till en början...

Det är inte jag som bedömer dessa försök. Det är livet. Och livet kan jag tyvärr inte påverka. Jag kan bara hjälpa till att påverka individen i livet. Men livet kan jag tyvärr inte leva åt dig, du måste leva ditt liv själv.

Ni vet vilka ni är.
Och någon av er blir bitter över det jag skrivit här. Någon av er känner er sviken, bortknuffad och orättvist behandlad. Orden ovan gör så när man är i det här stadiet.

En annan av er läser orden, känner igen dem, känner igen sig och gråter stilla inombords för att personen kommit lite längre, lite djupare i insikten om sanningens spel.

Ytterligare någon som läser detta ler och känner igen sig. Känner igen sig i lyckan man upplever då man följer sanningen. Ler åt de forna kallsvettningarna.

Och någon som läser känner igen sig i maktlösheten. I känslan av att behöva lyssna på försvar. Känslan av att vilja så väl, men inte kunna nå fram.

Det gör ont när man bryr sig.
Lättare är att själv vända ryggen till och gå.
Men det gör ont när man bryr sig.

Kvälssmys

Ikväll i goda vänners lag.

Känns skönt att man har samma syn på saker och ting. Då slipper man fundera, tassa på tå och tänka sig för i allt man gör och säger eftersom personerna ifråga antagligen kommer påpeka eventuella saker omgående.

Blir lättare att slappna av och vara sig själv då.

Känns helt rätt och helt i min smak.

Blev ett litet men doch rakt och sammanfattande inlägg.

På återseende.

//Godnatt

UTMANINGEN

Kom från MARIA


4 AV MINA FAVORIT TV-PROGRAM

Öhh... vi har fortfarande ingen teve... Försvann nån gång i början av sommaren om jag minns rätt så...

Men förr gillade jag Dr House

4 SAKER JAG GJORDE I GÅR

Åkte bil, åkte bil, åkte bil och kom till slut hem

4 SAKER JAG LÄNGTAR TILL

Framtiden, dåtiden, nutiden och norrland

 4 FAVORIT RESTAURANGER

En snögrop med murikapanna och kaffepanna över eld, i familjeköket med husmanskost, Larssons skafferi (Lidköping), och Rocco pizzeria (Skara) 

4 SAKER PÅ MIN ÖNSKELISTA 

En ny bil, ett färdigt stall, varma kläder att ha inomhus, enportionsmiddagar att bara värma ur frysen

4 BLOGGAR JAG UTMANAR

MammaJohanna

Sis

LillaJohanna

Peterbros

Hemåt

MMS

Då var vi på väg igen. Neråt i landet den här gången. Mitt humör är sådär. Är grinig, lättretlig och ser inget som kul just nu. En massa behöver fixas när vi kommer hem. Dessutom har jag en sambo som är sur som ättika, och visst kan det finnas anledningar till att det är som det är, men det lockar ju inte direkt att åka uppåt snart igen om man vet att man måste tampas med detta när det blir dags att åka hem. Ett gnälligt inlägg fick ni nu, men det är så det känns helt enkelt...

Luften gör bra saker med mig

 

MMS

 

Då var vi på väg. Sex timmar sena och med en förmiddag som vi sent kommer glömma. Mina öppna tårar som inte gick att hålla tillbaka skvallrade för flera utomstående personer om att något inte stod rätt till. Men nu är vi på väg. Alla tre! Min vackra känsla håller dock i sig och blir bara starkare och starkare ju närmare norrut vi kommer.

Vackra inland.

Vackra kust.

Vackra känslor.

Vackra människor.

 

Dit är vi på väg. Och ingen, absolut ingen kan ta den känslan från mig. Ingen kan ta vår känsla från oss. Ingen kan ta vårt liv ifrån oss. Ahh... Ljuva norrlandsluft. Den gör bra saker med människor. Bra saker med mig!

Godmorgon, en ny dag väntar.

MMS

Nyvaken. Seg. Orkar inte gå upp. Men måste. Skönt att kunna mobilblogga. Då gör jag iaf något nyttigt när jag ligger här. Det är fortfarande mörkt ute. Klart man inte är pigg då. Kroppen är skapad för att vara igång när det är ljust. Det är bara vi av arten människa som vägrar förstå våra biologiska förutsättningar. Och så klagar man på höga siffror sjukskrivningar och att människor inte orkar med sitt liv. Om man skulle sluta pränta in att man måste vara som alla andra och bete sig enligt samhällets normer tror jag vi skulle få en mkt bättre värld. Godmorgon på er!

Det närmar sig...

Allt är ordnat. Planerat in i minsta detalj! Min fina allahjärtansdag- överraskningsresa blev dock avslöjad för att min gosambo kom med samma förslag som jag i hemlighet redan planerat i tre veckors tid. Men nu kan vi planera ihop de sista dagarna istället. Och fördelen är ju att gårdsvakterna redan var bokade och ledigheten redan ordnad.

Jag har inte ens vågat börja längta...

Men...

NORRLAND
HERE WE COMES

Äntligen


Utsikt från skotern

Asslas Rassla

Trött efter en hel dag i stallet...

Trött efter en hel dag i stallet...

Välkommen Asslas Rassla!

                           Välkommen hem!

Asslas Rassla bredvid sin stolta fader Rassel.

Grattis!

Idag fyller min lilla beridare 12 år! GRATTIS FELICIA säger vi här på Långemossen. Så här firades det.

    


Grattis också ANNA på din dag idag. Vill även passa på att tacka dig för att du finns. Vänner som du är värda sin vikt i guld! (så ät ordentligt) *blink*

KRAM PÅ ER

Livsfilosofi på jobbet

MMS

Ibland undrar jag vad min sambo egentligen vill med sitt liv...

TOMT

UNDER UPPBYGGNAD

Jag bor här nu

Det börjar kännas så.
Och än en gång skjuter nya rötter ned i marken jag står på.
I marken jag bygger mitt liv på.
Samtidigt sträcker sig grenarna uppåt, mot norr och de delar som finns där.
Många rötter har lyckats lossna i mitt liv, men norrlandsrötterna sitter av någon anledning stadigt fast.
Men kanske inte så konstigt med tanke på hur länge tjälen sitter i där uppe...

Jag bor här nu
 


Väntan

Nu sitter jag här och väntar på att mina älsklingar ska komma hem. För mig känns det som om hela livet är en enda stor och lång väntan. När jag väntat klart på en sak är jag redan på språng och börjar vänta på nästa.

Varför kan jag inte vara lite lugnare....
Varför kan jag inte vara lite mer fylld av ro...
Varför kan jag inte låta tiden finnas lite mer...

Vad är det i livet jag jagar?
Vad är det i livet jag aldrig fått som driver mig till denna vansinnesfärd genom tiden?

Mest saker upplevda innan döden vinner? Eller... Knappast!

Jag är en rastlös själ, ständigt på språng, ständigt sprudlande av en massa ny galna ideer.
Jag är en sprallig person, full av energi, full av skratt och skämt som vissa inte kan låta bli att le åt för att de är så låga.
Jag är en inåtvänd person, som långt där inne bakom fasade utåt döljer så mycket mer än kag någonsin visar.

Mitt djup är mitt.

Vad är det i livet jag jagar?
Vad är det i livet jag aldrig fått som driver mig till denna vansinnesfärd genom tiden?

 

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0