Suck

Är trött, less och känner för att dra ner rejält på åtaganden i livet.

Något som tar hårdast på mig är misstankar, groende åsikter och tysta "vänner". Vänner som man tror man har men som av någon anledning inte pratar med en. Det kan ha sina anledningar, och det accepterar jag. Men faktum är att när man blir trött och inte känner sig på topp så börjar tankar invadera en tänkares hjärna. Och har man en gång fått dem in i huvudet rullar de omkring där på kanterna, trasslar in sig i lite hjärnsnören och dinglar för att sedan ramla ned och skumpa lite på hjärnans rundade botten...

I vanliga fall försvinner de i samma sekund som man träffar vännen, eller när man har det där långa samtalet i telefon, eller till och med när man skrattar åt samma skämt.
Men i andra fall, när man inte längre har kontakt med vännen, gror tanken in, och börjar bli en verklighet.
Det jag lärt mig med tiden är att inte allt för sällan är tankarna befogade, vilket innebär att den man trodde man var vän med på ett plan visade sig egentligen vara en vän på ett helt annat plan.

Det var en liten parentes och en av anledningarna till att jag just nu inte har så mycket energi som tidigare.

Är som sagt var trött, less och känner för att dra ner rejält på åtaganden i livet. Då handlar det om att prioritera. Men jag har redan prioriterat bort sju nioondelar av livet, vilket innebär att det är tajt när jag nu ska skära ytterligare.
Men något jag borde skära ned på är mina ideella insatser. De är inte många, har bara ett förtroendeuppdrag som det ser ut nu. Frågan är om jag ska avsäga mig det?

Tankar tankar tankar...

100% google

Om man ställer sig bakom någon gör man det för att man är 100 % säker på att man med gott anseende kan stå bakom denne.

När andra sedan kommer och säger "vad var det jag sa" på bekostnad av att man haft tillit till denne och de 100% får man skämmas ögonen ur sig och lite mer därtill.

Att en väl luttrad journalist som i sin själ är källkritisk till tusen och två komma tre råkar ut för sådant är ännu mer "jag vill sjunka genom jorden- varning".


Sen kan man ju hoppas att det handlar om en löjlig vadslagning kring en chokladkaka, eller en vetskap som på några sekunder kan googlas tillrätta.

Tänk om man kunde googla allt allvar i livet tillrätta. Då skulle tårarna inte rinna på samma sätt...

Mer google i världen!
Stoppa tårarna!
Googla mera!

Skriv på på min lista...

Åsa

Jag vann!

Ännu en gång vann jag över teknikens profession!

Min nya dator slogs ut av virus för en tid sedan, men tji fick virusmarodören. Från att bara nå bluescreen så är jag ju här nu som ni ser.

Jag bråkade rejält med vår skrivare när nydatorn skulle använda den också, och nu uppstod samma sak igen, men dock med helt andra varningsmeddelanden och helt andra problem än gång ett. Jag har länge slitit mitt hår över hur en relativt ny fotoskrivare med usbanslutning kan krångla så mkt i kommunikationen med datorn. När den dessutom har bestämt sig för att torka in färgerna så den bara kan skriva i svart förstår jag ännu mindre vad vi egentligen ska ha den till. Men skam den som ger sig! Nu är den igång! Jag kan ju inte låta en skrivare få övertaget över mänskligheten.


Nu får den dock fylla en framtida funktion som svartvit fakturaskrivare.
Om en dryg timme kommer ny färgskrivare införskaffas.

Burkmat!

Denna underbara uppfinning...

Ja, alla ni andra som har eller har haft barn förstår kanske inte vad jag menar. Klart det är! Men för mig so m i 8 månaders tid fått tillverka all mat själv till vår allergiska dotter har en helt ny värld öppnat sig nu! Javisst- det kanske bara är 8 sorter från ett specifikt märke som hon kan äta, men det är ju en GULDGRUVA.

Bara att ta med, öppna och ge. Lilltjejen föredrar dessutom kall mat, vilket gör det ännu enklare. Plötsligt känns det otroligt mkt lättare att ta sig iväg någonstans, och amningen är nu på utrinning... Nu finns ju annan kanonbra mat i smidig förpackning helt rätt tempererad. Så nu ammar vi mest på mys här hemma i sängen någon enstaka gång.

Sen att hon inte är jätteförtjust i alla sorter, vad gör väl det? Jag är fullt övertygad om att hon överlever på biffstroganoff och välling i flera månader! Ljuvliga burkar!!!


Mammalivet- nu fick jag dig allt! #pling# >Ett noll till mig!

Till dig...

...och alla oss som lever med våra änglar......nu, då och för alltid i våra hjärtan.

Jag ska alltid älska!

Inte för att...

...det egentligen behöver vara så roligt.

Men jag är på sådant humör. He he.

Prissättning

Jag surfade runt bland hemsidor och hittade detta på en förstasida.


"Då vi tycker att alla oavsett ekonomi ska kunna ha möjligheten att lämna sin häst på träning så håller vi humana priser men hög kvalité i vår verksamhet. Företaget har F-skatt och ansvarsförsäkring."

Jag funderar direkt vidare när jag såg deras prislista. Jag har ju jobbat med att få min verksamhet självbärnade under hela tiden. Det har varit nummer ett, och jag har också arbetat utifrån att jag ska kunna ta ut en skälig lön. För kan jag inte det, så kan jag inte leva på det jag gör, och då är det ingen idé att ha någon verksamhet överhuvudtaget.

Ett sådant här argument känns för mig ganska patetiskt (inte att på något sätt blanda ihop kvaliten på jobbet de gör som jag inte kan uttala mig alls om. Snarare verkar de kunniga och de flesta kunder mkt nöjda)

Alla strävar väl efter att ha så låga priser som möjligt med så hög kvalitet som möjligt? Visst finns de de som har en väl inarbetad rörelse och ett namn som gör att man kan sätta priser därefter. Men de räknar jag inte in här. De ligger liksom i ett skikt för sig.

Saken är ju den att varje inarbetad företagare vet (bör veta) att det inte går ihop! När jag ser en sådan här prislista och läser att en häst som stallas upp på helinackordering som konvalecent kostar 120 kr/ dag inklusive foder, all omvårdnad, medicinering och igångsättning
vet jag att det inte blir mkt lön ut i slutändan. Eller när en häst på försäljning kostar 100 kr/ dag (plus 10% på försälningssumman) inklusive foder, all omvårdnad, visning för intressenter och annonsering med video och bilder. Vill man att hästen hålls igång tillkommer 20 kr per dag.

Alltså, ridning varje dag a´1 h bortsett från allt arbete runt (sadla, tränsa, ställa upp hinder, harva ridbanan etc) ger på en månad 600 kr, och det ger 300 kr i handen efter att alla företagets avgifter är betalda vilket har gett en lön för din ridning på 10 kr/ timme utan att jag räknat med kringliggande arbete. Ja, man kan dra ner ridtiden, men halverar man ridtiden ger det ju ändå bara 20 kr/ timmen.

Jag vill egentligen inte vara så tråkig och nedvärdera deras fina jobb och det arbete som kunder uppenbarligen är jättenöjda med, men jag hade aldrig suttit upp och jobbat med någon annans häst för 10 kr i timmen. Dels för risken man utsätter sig för men också för att man måste känna att man får något för jobbet man gör. Det är faktiskt inte bara glädjen i att få jobba med hästar och ridning som är drivkraften, utan också att jag får pengar i form av lön som jag varje månad kan spendera på mat, boendekostnader, lite nödvändiga kläder till familjen, bränsle till bilen och förhoppningsvis något biobesök eller annat nöje.

Allt man gör har ett värde- det är upp till dig själv att värdera det du gör!
Vill du vara en mindre värd människa? Inte jag heller...

Säga vad man vill om min prislista, men den är skälig och ger mig råd att leva samt glädje och drivkraft att fortsätta arbeta läääänge.

Facebook

EgenCitat från FB:

skulle vilja ha energi och tid att blogga, ha mååånga besökare och roliga kommentarer... Massa bilder och gulligt bebissnack och allmänt livsprat...

/Åsa

Skrutt VS Stewie (aka Steve)

Vår kastrerade hankatt Skrutt har alltid varit lite speciell. Han hänger på fönstren med klorna (hur han nu lyckas) för att få komma in, han sitter mitt i vägen och vägrar flytta sig så alla bilar får köra runt honom. Vi brukar kalla honom för "spökkatten" för han är svart som en vålnad med knallgula ögon och har det sista kommit och gått som han vill här hemma. Trots våra enträgna försök att hämta hem honom och mata med godsaker så vägrar han vara "vår" katt, utan är hela byns katt.

Så vi fick ju istället hem den kastrerade hankatten Stewie som är döpt efter karaktären i Familyguy. Och han är bara bäst! (även om han numer kallas Steve, för han är alldeles för snäll för att vara en Stewie)

Nu idag, just idag! När Steve kommit och bott in sig på riktigt. Vem ska flytta hem då tror ni? Efter två års totalvägran att bo hos oss... Jo SKRUTT!
Och det med buller och bång och "försvinn från mina ägor läten" till stackars Steve som förskrämt kom och gosade med mig medan Skrutt morade bakom fodertunnan.

Alltså, Skrutt! Om du läser det här! GE DIG! Du är välkommen, vi tycker om dig, men du kan inte komma och bestämma NU efter två år vilka katter som ska bo här. Du har haft din chans, och fler chanser än så!!!

Man saknar inte kon förrän båset är tomt finns det ett ordspråk som lyder Skrutt...

Men ändå, välkommen hem!

Kia Sportage


Funderade just på tevereklamen för Kia Sportage.


"Just nu, kompletta vinterhjul på köpet, värde 16 000:-"

Är det verkligen så smart att upplysa kunden om hur dyrt det kommer bli att byta däck på en sådan bil? Eller hur dyrt det blir om du råkar köra punktering där nytt däck och ev. fälg behövs? Att det är dyrt vet man ju, och någonstans i bakhuvudet har man ju det i minnet. Men inte är det något jag vill ha skrivet på näsan när det väl är dags för köp!

Enligt mig, inte en vidare genomtänkt reklam. Jag får gärna saker på köpet, men då helst dyra saker som höjer värdet på bilen istället för dyra saker som påminner mig om hur dyrt det kommer bli för mig såsmåningom.

Stilla liv...

...är inte vad vi har. Men dock lite isolerat och tidskrävande. Då får man prioritera bort vissa saker, som bloggen. Tyvärr.

Alice har varit sjuk i över en månad. Vi är nu inne på tredje öroninflammationen och har hunnit med krupp och elak hosta som får hela familjen att vara vaken nätterna igenom och trötta föräldrar att åka in till akuten mitt i natten för att lillan ska få lite andningsmedicin. De feberfria dagarna sista månaden går räkna på sin ena hand.

Alice mamma har också hunnit med att förbruka två telefoner i barnlivet. Den sista blev sönderkräkt häromdagen. Detta innebär att många nummer fladdrat bort.

Mina fogar har inte blivit jättemkt bättre heller. Går omkring med ständig värk. Och Alice blir bara tyngre och tyngre och mer och mer aktiv...

Livet med barn suger, men det är tur man älskar dem så förbaskat så man står ut! (nätt och jämt). Och en himla tur (eller otur ibland) att alla mammahormoner finns i kroppen. Utan dem skulle jag akdrig orka sova i snitt tre timmar per dygn.

Vi hörs snart igen kanske!

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0