Konstanta sanningar

Man ser på sig själv på ett speciellt sätt. Ja så är det

Ibland skriver jag inte punkt efter saker eftersom det finns mer att läsa mellan raderna. Ja så är jag

Dolda tecken och svaga nyanser av hemligheter är väl genomtänkt nedtecknade i det jag skriver. Ja så är man

Man ser på sig själv på ett speciellt sätt. Ja så är det


Men synen man har på sig själv, är inte något man ska räkna med vara konstant.

Konstanta sanningar existerar inte.
Den äkta sanningen är den som vågar vara variabel.
Den äkta sanningen är den som vågar vara den storhet som förändras.

 

Jag är inte heller en konstant typ, så varför är jag chockerad? Varför är jag förundrad? Jo, därför att jag inte kunde förutspå det. Därför att jag inte kunde se det komma. Därför att i mina normer och regler i livet så har detta inte existerat. Och det innebär att jag hittat en svaghet hos mig själv som jag plötsligt blir tvungen att acceptera, lära mig hantera, utvecklas med och lära mig något av. Att jag inte borde ha låst mig vid en konstant sanning, skapad av livets normer och regler.

Att tro att man var skyddad från påverkan av normer i samhället är en farlig tro. Det inser jag nu. Jag var inte förberedd på det. Men jag vet ju att jag är en människa som påverkas av allt människor påverkas av. Och normer är en sådna sak. I vissa lägen påverkas jag mindre, jo...men i andra är jag just som alla andra. Denna klassiska norm finns hos alla. Och jag har just insett att jag inte följt den. Och ännu värre. Att jag trott att jag aldrig skulle strunta i att följa den.
Välkommen tillbaka till livet flicka lilla! Vad har jag trott om mig själv?


Tack gode gud att jag inte dömt någon som inte följt samhällets normer. Och snälla, känner ni er dömda av mig, låt mig få veta det.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0