God Jul

God jul alla nära och kära!

Vår jul har varit lugn, fridfull och utan stress. Helt underbart! Barnen är glada och nöjda med sina julklappar, vi höll antalet nere i år. Vi vill inte att de ska få en syn på julen där det är mängden klappar som räknas. Inte heller vill vi fira jul hit och dit på olika ställen, men en massa tomtar och julklappsutdelning. Nej, det räcker med en "riktig" jul. Att få klappar i tid och otid känns som en onödig lyx och en tradition som inte vi vill föra vidare. Sedan finns det givetvis inga alternativ ibland, men i det stora hela anser jag att julen ska firas på julafton.

Visst, det hade kanske varit kul att hunnit få upp den där adventsgranen, men det var ju mest för barnens skull, att välja gran och klä med belysning och se hur den lyser upp i den mörka kvällen nu när ingen snö finns. Men nu blev det inte så, och jul blir det ju iaf.

Och visst, det hade varit kul att hinna julpynta i stallet, men ärligt, en massa barrande granris och fuktiga knäckebröd som ramlar ned, glitter som fastnar i spikar och röda snören som hänger kvar till nästa år... För vems skull gör vi det egentligen?

Nej, det har varit en perfekt jul med mycket gemenskap och familjär anda utan alla onödig stress, lagom mycket klappar och en massa glada och nöjda människor.

Underbart.

Hoppas alla Ni andra haft en underbar jul ni med!

Uppesittarkväll, julbad för Rassla, julklappsöppning

Julgransklädnad, klappöppning och tomtemys

Julkul, jultjej, julmiddag med nära och kära

GOD FORTSÄTTNING PÅ JULHELGEN ALLESAMMANS!


Kommentarer
Johanna

gud va lika ni är... Har inte tänkt på det innan. Du och Alice alltså. ;)

2011-12-31 @ 01:39:43
URL: http://johannawahlstrom.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

rik om du vill

Tankar på djupet utifrån mig själv som journalist, mamma, socialpsykolog, egen företagare och människa. De viktigaste orden är de du själv läser på de blanka raderna...

RSS 2.0